Mérőhely felújítás, szabványosítás

Mi a mérőhely?

Elektromos fogyasztásmérő rendszerek, mérőhelyek, köznapi nyelven villanyórák, melyek igazodnak az áramfogyasztási igényekhez. Ez lehet nappali fogyasztásmérő lakossági felhasználásra, vezérelt fagyasztásmérő bojlerekhez, elektromos fűtésekhez, csoportos fogyasztásmérő társasházaknak, vagy ad-vesz fogyasztásmérő napelemes rendszerekhez. A mérőhelyek kialakítását csak regisztrált villanyszerelők végezhetik.

A mérőhelyek szabványosításával igazoljuk, hogy a mérőhely kialakítása a mindenkori szabványoknak megfelelően történt, és az áram használata emberéletre nem veszélyes. ELMŰ-ÉMÁSZ és E.ON által ajánlott regisztrált engedéllyel, és FAM (feszültség alatti munkavégzés) engedéllyel rendelkezünk.

Mikor beszélünk mérőhely felújításról?

Teljesítmény bővítése, amperemelés, ha több áramra van szüksége.

Villanyóra áthelyezése, ha átépítés során nem megfelelő helyen van a villanyóra.

Villanyóra visszakötése, ha az áramszolgáltató lekötötte az áramot.

Kedvezményes áram kialakítása villanybojlerhez, elektromos fűtéshez, elektromos autó töltéséhez, vagy napelemhez.

Mikor szükséges a mérőhelyek szabványosítása?

Új mérőhelyek kialakításakor, és mérőhelyek áthelyezésekor.

Régi, elavult mérőhelyek esetén, ha az áramszolgáltató kéri.

Hat hónapnál régebben lekötött villanyóra visszakötése esetén szakvélemény alapján esetlegesen, egy évnél régebben lekötött villanyóra esetén mindig.

Napelemes rendszerek kiépítésekor.

Többet szeretne megtudni a mérőhelyek átalakításáról, vagy a szabványosításról? Éppen aktuális Önnél egy teljesítménybővítés, esetleg egy villanyóra áthelyezés? Szabványosításra van szüksége a napelemes rendszerének kiépítése során?

Ne keresgéljen tovább! Bízza szakértőkre mérőhelye átalakítását, szabványosítását!