Villámvédelmi felülvizsgálat

Mi a VillámVÉDELem?

A villámvédelem célja az emberek és alkotásainak védelme a villámcsapás káros hatásai ellen. A villámvédelemnek két területe van, a külső és a belső villámvédelem. A külső villámvédelem a villámcsapás által közvetlenül előidézett károk ellen, míg a belső villámvédelem a másodlagos hatásból, túlfeszültségből eredő károk ellen véd.

A villámvédelmi felülvizsgálatot az Országos Tűzvédelmi Szabályzat írja elő. A felülvizsgálat során megvizsgáljuk, hogy a létesítéskori szabványoknak megfelelően történt-e a villámhárító berendezés kiépítése, és alkalmas e a villámok felfogására és levezetésére.

Mikor kell villámvédelmi vizsgálatot végezni?

Használatba vétel előtt, minden új létesítésű épületen, és/vagy újonnan telepített villámvédelmi rendszeren.

Időszakosan, a tűzveszélyességi osztályba való besorolástól függően 3, vagy 6 évente.

Nagyobb átalakítások esetén: amennyiben változik a tűzveszélyességi osztályba sorolás, villámvédelmi felülvizsgálatot is kötelező végeztetni. Ilyen pl. egy épület szigetelése, tető átépítése, stb.

Mit tartalmaz a villámvédelmi felülvizsgálat?

A vonatkozó épület szemrevételezése, és műszeres vizsgálata.

A mérés eredményeinek, elemzése, kiértékelése.

Javaslattétel a feltárt hibák, és hiányosságok kiküszöbölésére.

Minősítő irat elkészítése, és átadása a megrendelő részére.

Többet szeretne megtudni a villámvédelmi felülvizsgálatról? Nem tudja milyen jogszabályok vonatkoznak Önre? Éppen aktuális Önnél a villámvédelmi felülvizsgálat?

Ne várja meg, míg egy villámcsapás jelentős anyagi kárt, vagy legrosszabb esetben emberéletet követelő katasztrófát okoz.

Keressen minket bizalommal, bízza szakértőkre épületei villámvédelmi felülvizsgálatát!